Vi rör oss för liteEtt problem av idag är att många rör sig för lite. Efter att man skaffat barn ser man lätt ännu en ursäkt till att inte orka/kunna/ha tid med/vilja röra sig en smula, inte ens en promenad. Men det måste inte vara så.

Här kommer mitt tips om hur jag gjorde!

De flesta handlar inte alldeles långt från hemmet. Att ta bilen bara några hundra meter är inte bra för vare sig plånbok, miljö eller hälsa. Det är helt klart en sträcka man enkelt kan gå.

Med en bra dockvagn till dottern följde hon gärna med på promenad. Med docka i vagnen och dessutom med lite plats över för kanske någon lite mjölk.

Dockvagnar är helt klart mer än en stationär möbel i barnrummet – den levereras ju med hjul av en anledning. Den vill rulla! och kan man kombinera detta rullande med en smula frisk luft och en trevlig promenad så varför inte? Och när det dessutom finns lite nytta med i bilden – att få handlat och ha fått lite motion båda två – är det ju en given klassiker.

Detta fungerade för mig och min dotter efter att hon blivit tillräckligt gammal för att inte själv behöva en egen vagn (eller sulky) och dessutom fixade de 500 meterna till matbutiken utan problem.

Nytta med nöje – för inte bara fick man med hennes hjälp hem lite mer, vi tyckte dessutom att det var roligt!